2020-05 Historic Sites with Tasty Bites: Exploring Uzbekistan’s Potential for Agro-Culinary Tourism

Key Messages

  • The agro-tourism subsector is underdeveloped but has the potential to create livelihoods in rural areas
  • Agro tourism often takes place at the household level—Its potential contribution to the tourism sector and household wellbeing is unexplored
  • Developing the “Delicious Uzbekistan” brand may support the country as a destination for food tourism
  • Viniculture could extend tourism to more destinations and strengthen the brand


CPRO Policy Brief 2020-05
Author: Fabrizio Vielmini

Download Policy Brief

Исторические места с вкусной едой: изучение потенциала Узбекистана для агро-кулинарного туризма

Ключевые сообщения
• Подсектор агротуризма развит недостаточно, но имеет потенциал для создания средств к существованию в сельской местности
• Агротуризм часто осуществляется на уровне домохозяйств - его потенциальный вклад в сектор туризма и благополучие домохозяйств не изучен
• Развитие бренда «Delicious Uzbekistan» может поддержать страну как направление для продовольственного туризма.
• Виноградарство может распространить туризм на большее количество направлений и укрепить бренд

Центр Прикладных Исследований Аналитический Обзор 2020-05
Автор: Фабрицио Виельмини

Скачать полную версию

Image

Fabrizio Vielmini, MA, Senior Research Fellow, Silk Road Connectivity

After completing his Master’s Degree (D.E.A.- Asie  mineure et intérieure) at the School for Advanced Studies in the Social Sciences (EHESS, Paris) he continued specializing on Caucasian and Central Asian affairs, notably working for international organizations like the EU and the OSCE. His peer reviewed article “The Caucasian Dimension of the Russian Power” was previously published in the journal “I Quaderni di Domus Europa”, n. 1, 2019 (ed. Il Cerchio, www.domus-europa.eu) and is now reproduced by the Rome-based think-tank “Vision & Global Trends – International Institute for Global Analyses”, AD series.